Κυριακή

Εισήγηση του Προέδρου της ΕΑΠΣ στο 8ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο

Η παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος της Ένωσης Ψυχιάτρων Παίδων και  Εφήβων, πραγματοποίησε το 8ο τακτικό της συνέδριο «Ψυχική οδύνη και ανθεκτικότητα σε συνθήκες κρίσης»στην Αθήνα μεταξύ 31/5-1/6 2013. Ανάμεσα στα εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ζητήματα που αναπτύχθηκαν, ήταν και η «Διαχείριση Κρίσεων με επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και οικογενειών: από την ψυχική οδύνη στην ελπίδα».
Μεταξύ των εισηγητών, ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, Γιάννης Σταμούλης, ο οποίος παρουσίασε την εισήγηση: «O Ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας στη Διαχείριση της επικοινωνίας σε καταστάσεις κρίσεων».

Τις παρουσιάσεις συντόνισε ο Ι. Τσιάντης, MD, DPM, FRC Psych. Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συνόψιση των εισηγήσεων έκανε ο Γ. Κολαίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Εισηγήσεις επίσης έκαναν:
  • Ο Γ. Καραμπουτάκης, Ψυχίατρος, Msc Διαχείρισης Κρίσεων επειγουσών καταστάσεων και μαζικών καταστροφών, Συντονιστής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Συνεργάτης Γραφείου Τύπου Υπουργού Υγείας, με θέμα «Η διαχείριση της επικοινωνίας και των ΜΜΕ σε καταστάσεις κρίσεων και μαζικών καταστροφών».
  • Η Μ. Τσέλιου, Δημοσιογράφος – Συντάκτης θεμάτων υγείας ΣΚΑΙ – Καθημερινή με θέμα «ΜΜΕ και Κρίσεις: Ο ρόλος τους στη ενημέρωση και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Η επίδραση στη ψυχολογία των παιδιών».
  • Ο Α. Κανελλόπουλος, MD, MSc, Παιδοψυχίατρος, CAP Delegate European Junior Doctors, Early Career Psychiatrists Council WPA με  θέμα «Ο ρόλος του Παιδοψυχίατρου, στη διαχείριση κρίσεων, Παρουσίαση προγράμματος πρώιμης παρέμβασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου